Înainte de a începe orice tranzacţie sau investiţie

marți, 10 februarie 2009

Cunoaşte-te pe tine însuţi!

Înainte de a începe să folosiţi o anumită strategie de investiţii, este foarte important să înţelegeţi câteva lucruri simple despre relaţia dvs. cu banii şi finanţele în general.

Deveniţi confortabil şi obişnuit cu ideea de risc…

Unora le place chiar să celebreze riscul, astfel încât nu putem trăi fără acesta. Dar a risca mai mult decât poţi suporta poate fi periculos pentru un investitor, mai ales când acesta este un începător. De aceea, este foate important să ne examinăm bine aitudinea noastră vis-a-vis de toleranţa la risc.

Este bine să aveţi aşteptări realiste privind investiuţiile dvs. financiare…

Un invesstitor experimentat care a trecut prin multe situaţii de risc va avea desigur aşteptări realiste privind investiţiile sale. Unii începători însă ar vrea să obţină profituri mari din prima zi… Pentru a evita pierderile mari şi falimentul financiar, este bine să punem la punct un paln de investiţii bine gândit. Desigur un consultant financiar sau un site bine construit ne poate ajuta să dezvoltăm o strategie de investiţii cu scop şi obiective bine definite, pe care apoi să-l şi respectăm. Situl acesta si altele pe care le am publicat sigur te va ajuta să afli răspunsuri la întrebările pe care le ai cu privire la investiţii şi finanţe.

Timpul şi investiţiile

Timpul când începi o investiţie poate influenţa şansele de câştig ale investitorului, deci cu cât începeţi mai devreme, cu atât e mai bine. Fiţi atent la diferenţa dintre investiţiile pe termen scurt şi cele pe termen lung şi decideţi cum vreţi să investiţi.

Franklin Templeton Investments recomandă: “Înainte de a investi puneţi-vă următoarle întrebări:
- Am nevoie de bani acum sau mai târziu?
- Ştiind că unele pieţe sunt volatile, cât de multă volatilitate îmi pot permite?
- Voi investi o sumă mare de la început sau voi investi sume mai mici periodic?”

Risc şi profit

Ţineţi cont de factorii de risc/siguranţă care pot afecta investişiile pe care le faceţi: inflaţia, rata de schimb, volatilitatea, diversificarea portofoliului, marja, costuri medii ale investiţiei.

Există multe riscuri investiţionale, dar cei mai mulţi investitori sunt atenţi la unul singur, şi anume, riscul de a pierde banii. Deci, este important să ştim cât risc ne putem permite şi tolera.

Două reguli de aur ce trebuiesc urmate atunci când investim banii noştri în proiecte de investiţii dezvolatate online:

- Niciodată nu riscaţi banii de care vă este frică că îi veţi pierde!
- Niciodată nu cheltuiţi toţi banii pentru investiţii în proiecte online!

Este foarte important să înţelegem unele aspecte ale carierei noastre privind investiţiile online, astfel încât, la final, profitul să fie mai mare decât pierderea. Aceste aspecte le vom discuta în detaliu mai târziu în cursul nostru.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu