Cum incepe serviciul de intermediere pe piata bursiera?

miercuri, 28 ianuarie 2009
Dupa ce toti pasi anteriori au fost urmati, s-a facut o informare si o selectie a firmei care ofera cele mai bune si comode servicii, in functie de necesitatile fiecaruia, urmatoarea etapa este incheiera contractului cu firma aleasa. In general, aceasta operatiune este relative simpla, nu necesita formalitati birocratice sau legislative foarte ample.
Serviciul de intermediere a tranzactionarii prestat de catre un SSIF incepe cu semnarea unui contract de intermediere si a unui formular de deschidere de cont.

In caz contului asistat de broker se va negociati comisionul de tranzactionare, se va stabili cu acesta obiectivele investitionale, nivelul de risc si apoi se va incheia contractulm de intermediere. Chiar daca brokerul va fi cel care va face operatiunile in piata, clientul are dreptulo de a fi tot timpul la current cu ce se intampla cu portofoliul sau. De obicei, firmele asigura clientii ca orice decizie de sell, buy sau hold se face dupa consultari intre broker si investitor.

In cazul conturilor online, trebuie completat un formular de deschidere de cont, firma va trimite contractul de intermediere care va fi semnat si retrimis.

Se va crea, apoi, cu cont personal, compania pastrand o situatie detaliata cu semele din cont si cu portofoliul de titlu. Acest cont va fi alimentat de cate ori va fi nevoie, si orice ordin trimis de client si executat de intermediar va fi transmis, astfel ca investitorul sa fie la curent cu ce se intampla cu portofoliul sau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu